About me


De opleiding aan de Academie Industriële Vormgeving te Eindhoven, nu de Design Academy geheten, volgde ik in de jaren 70tig. Ik specialiseerde mij in textiel ontwerpen. Na mijn studie werkte ik als freelancer bij Bergoss, tapijtontwerpen, de Ploeg, gordijnstoffen en Brabantia. Bij de coöperatie de Witte Werkplaats ontwierp ik niet alleen kleding en tapijten maar vervaardigde deze ook. Ik volgde in Tilburg de lerarenopleiding voor tekenen en schilderen.

Movement


Geïnspireerd door de Arts and Craft Movement, die onder leiding van William Morris ontstond in Engeland eind 1800. En later overgenomen door het Bauhaus begin 1900. Beide hadden de zienswijze dat kunst en ambacht samengaan en beide werkten vanuit een integratie van deze twee. Ik voelde me sterk aangetrokken door de combinatie van kunst en ambacht. Vandaar mijn werken met onder meer de techniek van het zeefdrukken, wat de mogelijkheid biedt om van een ontwerp een grote oplage te produceren, zodat de prijs beperkt kan blijven en het product voor een groter publiek toegankelijk is.

Inspiratie


Ik raakte geïnteresseerd door de natuur en de Caribische huizen. Op de academie leerde ik de techniek van het zeefdrukken, weliswaar de fotografische methode. Deze vond ik te vervuilend voor het milieu en ging experimenteren met sjablonen en andere natuurvriendelijke methodes.

Mijn belangrijkste inspiratiebron is dat elk mens behoefte en recht heeft op een harmonieuze omgeving die in overeenstemming is met de natuur. Iedereen vult dit weer anders in. Voor mij betekent het dat ik zoveel mogelijk werk met milieuvriendelijke materialen en dat ik me laat inspireren door de natuurlijke omgeving. Dat is ook wel te zien aan mijn persoonlijke omgeving: ik woon in een houtskeletbouw huis, dat nul op de meter is.

Mijn Atelier is er ook in bevestigd, waarin ik cursussen geef. Ik wil graag een steentje bijdragen aan de creatieve ontwikkeling, omdat dit ontspanning en innerlijke rust geeft. Meer en meer komt de wetenschap erachter dat creatief bezig zijn heilzaam is, ook voor mensen die een niet aangeboren hersenaandoening hebben. Het proces van het doen is het belangrijkst, niet het resultaat.